Telefonlar ve bilgisayarlar, her geçen gün yeni çıkan programlara ayak uydurabilmek ve işlem hızlarını yitirmeden sürekli olarak dinamik kalabilmek için zaman zaman güncelleme yapılmasına ihtiyaç duymaktadır. Telefonlarda iki tür güncelleme bulunmaktadır. Bunlardan birincisi, telefonlarda yüklü olan uygulamaların güncellenmesidir. Bu yöntem ile güncelleme yapılan programlar, eklenen yeni özellikleri kullanabilecek ve değişimlerden de faydalanabilecektir. Telefonlar genel olarak wi-fi ağına bağlı oldukları zaman bu güncellemeleri otomatik olarak yapmaktadır. Mobil veri kullanarak güncelleme yapmak için de ayrıca uygulama güncellemelerine girerek, manuel olarak başlatılması gerekmektedir. Diğer bir güncelleme yöntemi ise doğrudan telefonun kendisinin, yani işletim sisteminin güncellenmesidir.
Android Sisteminin Güncellenmesi Ne İşe Yarar?
Nasıl ki uygulamalar güncellendikleri zaman daha yüksek verim veriyor ve eklenmiş olan yeniliklere erişimi mümkün kılıyorsa, aynı şekilde sistemin güncellenmesi de telefonu bu açıdan güçlendirmektedir. Android sisteminin güncellenmesi, telefonun hızlanmasına ve eklenen yeni özelliklerden faydalanmasına olanak tanımaktadır. Güncellemelerin yapılmaması durumunda, cihaz zaman içerisinde işlevselliğini kaybedecek ve yavaşlamaya başlayacaktır. Telefonun android sistemini güncellemek, onu uzun süre kullanmanıza yardımcı olur ve sizi kısa aralıklarla yeni telefon alma derdinden de kurtarır.
Sistem Güncellemesi Otomatik Olarak Nasıl Yapılır?
Normal uygulamalardan farklı olarak android sistem güncellemesi biraz daha fazla boyutludur. Wi-fi bağlantısının olması durumunda telefon otomatik olarak güncelleme yapmaz; güncelleme yapmak için izin ister. İzin verilmesi halinde güncelleme telefonun kendisi tarafından yapılmaktadır. Güncelleme işlemi, telefonun otomatik olarak yeniden başlatılması ile birlikte tamamlanmaktadır. Android sistem güncellemesine izin verilmeden önce bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Öncelikle telefonun batarya seviyesinin yüzde 50’nin üzerinde olması gerekmektedir. Bazen 1 saat kadar devam edebilen güncelleme işlemi sırasında bataryanın bitmesi, işlemin yarıda kalmasına neden olacaktır. Yarıda kalan güncelleme işlemleri, telefonlar için bazen zararlı olabilmektedir. Bir diğer husus ise telefon belleğinde güncellemenin gereksinim duyduğu kadar alanın bulunmasıdır. Yeterli alan bulunmaması durumunda güncelleme başlamayacaktır. Telefonun güncelleme yaptığı esnada kullanılmaması gerekmektedir.
Sistem Güncellemesi Manuel Olarak Nasıl Yapılır?
Her ne kadar telefonların çoğu güncelleme işlemini otomatik olarak yapsa da, bazı telefonlara güncellemeler düzenli olarak gelmemektedir. Bu gibi durumlarda cihaz kullanıcısı, güncellemeleri kendisi manuel olarak yapmak zorunda kalmaktadır. Ancak bu sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Birkaç kısa işlem sayesinde android sistemin yükseltilmesi gerçekleştirilebilmektedir. Güncelleme işlemini manuel olarak yapmak için öncelikle telefon wi-fi ağına bağlı olmalıdır. Bataryanın ve telefon belleğinin yeterli olması, manuel yükleme için de bir zorunluluktur. Daha sonra telefonun ayarlar menüsüne girilir. Ayarlar menüsünde bulunan, telefon hakkında başlığına girilir. Bu kısımda kullanıcıların karşısına “Güncellemeleri Denetle” butonu gelmektedir. Bu butona dokunduktan sonra, eğer telefonunuzun yapması gereken bir güncelleme varsa karşınıza çıkacaktır. Güncellemenin karşınıza çıkması durumunda, güncellemeyi seçerek başlatabilirsiniz. Güncellemeleri denetle kısmından herhangi bir güncelleme görünmüyorsa, telefonunuzun kullanabileceği herhangi bir güncellemenin bulunmadığı anlaşılmalıdır.
Android Sistemi Ne Demektir?
Android, Google tarafından mobil cihazlarda kullanılmak üzere geliştirilmiş bir özgür işletim sistemidir. Bilgisayardaki işlemci ile aynı görevi görmektedir. Temel olarak telefonun yapacağı işlemler, bu sistem sayesinde mümkün hale gelmektedir. Telefonun daha sağlıklı kalabilmesi açısından, sistemin güncellemelerini düzenli yapmak gerekmektedir.