Android Uygulama Yapma

Bilindiği üzere dünyada kullanılan mobil cihazların büyük bir çoğunluğu adroid cihazlardır. Android cihazların bu denli yaygın kullanımı, android cihazlara özel pazarları da beraberinde getirmiştir. Bu pazarların en önemlisi ise Play Store’dur. Google tarafından kurulan Play Store, andorid uygulama piyasasında büyük bir yükseliş sağlamıştır. Özellikle yeni uygulamaları dahi bünyesinde çok düşük miktarlara barındıran Play Store, eski ve daha yüksek puanlı uygulamalara ise farklı teşvikler vererek piyasadaki uygulamaların kalitesini yükseltmiştir.  Yaptığınız android uygulamanızı Play Store’a eklemek için 25 dolar ödemeniz yeterli olacaktır.

Android Uygulama Yapmak İçin Eğitim Almak Gerekli mi?

Android uygulamaları yapmak için bilgisayar mühendisliği bölümünde gerekli donanımı elde edebilirsiniz. Fakat piyasada birçok kişi üniversitelerin gerekli bölümlerini okumadan, kendilerini piyasanın içinde geliştirip bu işe başlamaktadırlar.

Üniversite okumasanız dahi öğrenmeniz gereken teknik konular olacaktır. En başta “html” diye bahsedilen temel yazılımın dilini öğrenmeniz gerekmektedir. Ardından “Java” dilini öğrenmelisiniz. Gerisi bu dilleri nasıl iyi kullandığınıza bağlıdır. 

Android uygulama yapan kişi de olması gereken en önemli şey yenilikçi fikirlerdir. Piyasada ki uygulamalardan farklı ya da daha kullanışlı bir uygulama yapmasını sağlamasının temeli buradan geçer. Bu yenilikçi fikirler ile kalmayıp kendinizi yazılım alanında da geliştirdiğinizde yaptığınız işin piyasadaki karşılığını alabilirsiniz. Bu öğrenim kısmında ise kullanacağınız en önemli kitap Google’dır. Google’da yapacağınız araştırmalar ile kafanızda yanıtsız bir soru kalmayacaktır. Fakat soru sormak için temel bilgilere sahip olmalısınız. Bu temel bilgileri öğrenebileceğiniz sanal eğitim siteleri mevcuttur. Çok düşük miktar ödeyerek bu eğitimleri alabilirsiniz.

Android Uygulama Yaparken Kullanılacak Programlar

Öğreneceğiniz ya da öğrendiğiniz bilgileri derlemek için birkaç programa ihtiyaç duyacaksınız. Bu programlar sayesinde geliştirip, derlediğiniz uygulamalarınızı bilgisayar ortamında görebileceksiniz. Bu programlardan bazıları şunlardır;

 

  • Eclipse

 

Eclipse, aynı adı taşıyan Eclipse vakfı tarafından kurulmuş açık kaynak kodlu, java için entegre geliştirme ortamıdır. Bu program tamamen kullanıcılar tarafından geliştirilir ve genel amaçlar için kullanılacak uygulamaları geliştirmek için taban oluşturan önemli bir programdır. 

 

  • Java JDK

 

Uygulamanın belli oranda temelini oluştura Java’yı geliştirmek için kullanılır. Program çalıştırmayı ve program yazmayı sağlayan bir yazılımdır. Java JDK ile hem derleyici hem de yorumlayıcı görevini yapabilirsiniz.

 

  • Java SDK (Software Developent Kit)

 

Bir diğer adı da java geliştirme kitidir. JDK, JVM ve JRE gibi uygulamaların yaptıklarına ek olarak, uygulama sunucuları, teknik belgeler ve hata ayıklamaya yarayan araçları barındırır. Java EE Tutorial, Java EE Code Samples, Introduction Java EE Platform, Glass Fish Open Source Edition, Java EE API Documentation vb. gibi SDK’lar, geliştirme yapmakta işimize yarayacak açıklayıcı örnekler, bazı eklemeler yapabileceğimiz örnek grafikler, bazı örnek kodlar, başlangıç için öğretici belgeler gibi yazılımlar vardır.

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.