Klasör adları çok uzun ve anlaşılmaz olmamalıdır. Bazen köprü bağlantılar‘ ıelle düzenlemeniz gerekir. Bu durumda çok uzun ve anlaşılmaz adlar sıkıntı yaratacaktır. Klasör adlarına isim verirken, büyük küçük harf ayrımını gözeten Unix Web sunucusununolduğunu göz önünde tutun. Bir klasörü sildiğinizde içeriğinin de silineceğini unutmayın.
Bir klasörü silmek için aşağıdaki yöntemlerden herhangi birini uygulayabilirsiniz: Klasör üzerinde fare sağ tuşuna tıklatıp gelen kısayol menüsünden Sil komutunu tıklatın. Klasörü seçip klavyeden Delete tuşuna basın. Klasörü seçip Düzen menüsünden Sil komutunu tıklatın.
Web sayfalarına öğeler ekleyip biçimlendirmeye başlamadan önce sayfa düzenini öğrenelim. Bir evin, bölgenin, şehrin nasıl ki bir yerleşim planı varsa Web sayfaları içine yerleştirilecek öğelerinde bir yerleşim planı olmalıdır. Sitedeki görsel yerleşim planı seo açısından son derece önemlidir. Bunun için burada tabloları kullanacağız.
Tablo Menusunu kullanarak açılan iletişim kutusundaki tablo seçeneklerini belirleyerek yukarıdaki yöntemlerden çok daha ayrıntılı tablo oluşturabilirsiniz. Tablo menusunu kullanarak tablo oluşturmak için aşağıdaki yolu takip edin:
- İmlecinizi tablonun eklenmesini istediğiniz yere yerleştirin.
- Tablo menüsünden Ekle komutunu seçip Tablo komutunu tıklatın. Karşınıza Tablo Ekle iletişim kutusu gelir.
- Tablo özelliklerini aşağıda anlaalanlar ışığında belirleyin.
- Tamam komut düğmesine uklaan.
Metni Tabloya Dönüştürmek
Sayfadaki metni tabloya dönüştürebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki yolu takip edin:
- Tabloya dönüştürmek istediğiniz metni seçin.
- Tablo menüsünden Dönüştür komutunu seçip Metni Tabloya komutunu tıklatın. Karşınıza Metni Tabloya Dönüştür iletişim kutusu gelecektir.
- Metin ayırma yeri alanından metninize uygun olan seçeneği seçin. Bu seçeneklerin işlevi aşağıda anlatılmıştır.
- Tamam komut düğmesine tıklatın.